funny pictures. funny videos. cute animals too.

Siti & Datuk K

Okay i’m not into the “local” celebrity scene, the only local songs i know are the ones sung by AF students but today after reading a post on screenshots.com, i just want to have a say on it.

all these while our popular petite singer, Siti Nurhaliza was rumoured having a romantic relationship with a Datuk and today, Jeff Ooi’s website has pinpointed the person.

his name is Dato’ Khalid Bin Mohamad Jiwa, 46 years old and married.

Datuk K
Datuk K is the one with thick moustache. Wife is wearing red top.

Don’t know how her fans feel about this news. I am not a fan myself but I do know a few of her songs. With her cute kampung girl look and an innocent appearance, she marrying a guy who’s old enough to be her dad and has a wife somemore, i think the cupid assigned to pick Siti’s partner has screwed up big time.

She could do better.

Anyway, it’s her decision :D

*UPDATES* – no more comments on this post. please comment on the newer posts below.
Siti & Datuk K : Part II
Datuk K’s Sons Pics

Click Here For Non-FB Comment

Comments

  1. panjang_kuantan says:

    tak sokong langsung ct kawin dgn datuk K tu ,,,,,,,,,,,,,,,,,,tp jodoh dia,,,,,,,,,,,,,
    ari ni janda datuk K tuntut 7 juta RM
    LEPAS NI MCM2 LAGI DITUNTUT
    NASIB KAU CT

  2. CT Bodo says:

    muka laki ct sememeh….

  3. jie eun says:

    kesiannya kat dr fazli kan. nanti bila bini dk rampas balik harta, baru padan muka dk. makan harta ct pulak……

  4. jie eun says:

    ct…..ct….. macam manalah boleh berkenan dengan datuk misai tebal tu????? dah lah tua…. nanti dengar2 ada sorang lagi artis kita yang bercerai

  5. yuyu esumi says:

    ya rasanya memang ct kena guna-guna….yuyu setuju kata amoi kalau ct dibw berubat….

  6. betul kata amoipenang said 2. Dtok k nampaknya macam suka panah memanah aja, x prnah puas, Dtok K ni macam suka makan belacan laa.. gatal… mengenyam… Bukan CT aje perlu berubat, datok k juga perlu sedar dan pegi berubat juga, Kat gua ke, kat laut ke jumpa laa tok guru. Hentikan kerja suka kawin mengawin tu (47-27 = kubor kata mali sini). CT pun satu, kata dolu nak jadi solehah, kawinlaa ngan org soleh yang sebaya. Nanti kalau lepas setahun kena tinggal, macam ex-isteri2 datok k, kan dapat title ….. Usah diturutkan rasa diri yang dah nak dikhawini sangat tuu. Tapi agaknya inilaa yg dikatakan “cinta luar biasa” tuu.

  7. saja sibuk says:

    ‘Paling indah, ketika itu saya memandang Siti dengan pandangan yang amat berbeza. Hari itu dia tidak bermekap atau berpakaian berjenama sekadar berkain batik dan berkemeja-T.

    ‘Itulah punca yang membuatkan hati saya mula ingin mendekatinya.

    ‘Saya rasakan kesederhanaannya itu adalah keistimewaannya. Hati berkenan bukan pada pakaian atau luaran, ia satu tarikan yang sukar saya ceritakan. Sukar nak saya jelaskan tapi itulah titik permulaan saya mula rapat dengannya,’ kata ‘Datuk K’. – BHM.

    Sbb bila dia kena ‘strip clean’ fm ex-wife, itu je yg dia mampu bagi kat ct…hehehe

  8. Nyoo Nya Pek says:

    alaaa.. korang semua pandai bukan main komen bukan-bukan CT & datuk K. Dato’ K kaya maka CT pun suka sebab nak $$$. CT kaya sebab dikayakan oleh peminat. Betul tak? Padan muka semua peminat dia. Cuma Datok K & CT kena ingat buat majlis besr-besaran, suruh orang tengok, tempah sana tempah sini sehingga perabih $$$ buat apa. Nak berkahwin tapi dimulai dengan pembaziran, tuu kan ikut bisikan syaitan. Lebih baik kekayaan $$$ tu disedekahkan, didermakan, dizakatkan. Majlis kawin buat cara sederhana, ikut cara Islam. (tak perlu macam Putera Charles-Lady Diana, macam mana akhirnya? ……..) Perkahwinan perlu ada keberkatan. Pokok pangkalnya ‘calon suami’ tu tahu dan menghayati agama. Jangan cuma tahu kawin, kawin, cerai aje – org macam ni mana kuat agama. Nak kawin aje dah umumkan itu, umumkan ini. Rase-rasenya CT nanti pun tak terdidik agaknya, tambah pula dah glamour. Datok K pulak, ingatlah akan kematian, anda dipertanggungjawabkan tentang apa yang dilakukan.

  9. ashley nicholas says:

    Dari kacamata Islam, dunia sudah akhir zaman. Manusia mula meminggirkan alim ulama’ tetapi mengangkat darjat artis2 wanita sebagai contoh dan di warwarkan sebagai imej kesempurnaan, sopan, lemah lembut.
    Hakikatnya, mereka yang bergelumang dengan dunia glamour dan bertopengkan kebaikan tanpa memikirkan batasan aurat yang jelas termaktub dalam Al-Quranul Karim semakin hari semakin mengheret kita ke lurah-lurah gelap.
    Berhentilah berbicara mengenai keduniaan ini… LihaTLah betapa Allah SWT mengirimkan amaran tsunami akibat kelalaian sebahagian daripada kita.
    Ingatlah, mencari rezeki dari sumber yang halal itu adalah paling utama.,..
    CT dan Daruk K tidak kekal selama-lamanya dan tiada kepentingan dalam pembangunan Islamiah untuk kita perbincangkan hari-hari..
    Wallahu’Alam…

  10. ryan_imad says:

    INILAH ORANG MELAYU…ASIK CERITA PASAL ORG,PATUT LE TAK MAJU2..ALL OF US R MUSLIM(ISLAM) BUT ASIK MENGUMPAT..X PERCAYA TAKDIR TUHAN..NOBODY IS PERFECT…KORANG YG SAKIT ATI NI MESTI BYK PROBLEM…JAGA JE LE LAKI 2..SILAP2 KENE NGAP PULAK…
    SAPA SUSAH…..AKAKKKKK JUGAKKKKKKK….

  11. LAYAN..... says:

    BETUL LE RYAN…AKU PUN SOKONG KO…LANTAK PI LE..YANG KORANG SAKIT ATI ASAL…NI MESTI LAKI KORANG PUN ADA AFFAIR NGAN ORG MUDA…HAHAHAHAHHA…ITU YG MASING2 ANGIN SEBADAN…KITEKAN MELAYU N ISLAM SO TAK YAH LE ASIK NAK MENGATA SANA SINI…APA MASALAH DK N X DIA MANA ORG TAU..MCM KORANG ADA PROBLEM NGAN LAKI BINI ADA KORANG NAK HEBOH 1 KAMPUNG..BERINGAT SIKIT…ZAMAN SEKARANG TUHAN BAYO CASH..KORANG ASIK MENGATA JE…NANTI JADI LAK KAT KORANG BARU TAU..DOAKAN YG TERBAIK…MCM KORANG KAWIN NAK ORG DOAKAN TREBAIK UTK MARRIEGE KORANG….INGAT2 LA WAHAI MANUSIA…..JGN JADI MCM BAGUS JE

  12. Ions-+ says:

    guys…guys….becoming datin CT said”kami mula berkawan semenjak dari KOnsert di Royal Alber Hall London”…maser tuh bukan ker Dato’ K status dier married….ini menunujukkan Dato’ K nih mata keranjang…n Gatal…

    Am I correct….

    then…Datin CT nih pulak penah buat statement takan amek laki orang….does this what we called “tak mengambil laki Orang”….

    kesimpulannya Datin CT nih..kira perampas suami orang, n perampas kebahagiaan rumah tangga orang…and…you guys just think the words that suits her anyway…

    and I deeply truly…..tak terkata biler ianya benar2 berlaku…

  13. raingirl says:

    I think ct is looking for FATHERLY love with dk, sincerely hope it last forever since her wedding is just like a fairy tale, hoping it won’t be like Princess Di.

  14. riela says:

    aku nie x lah minat sgt kat ct tu…cuma bangga coz dia mula dari bawah tanpa publisiti murahan.
    Dia dah pilih Datuk K biarlah… korang bising2 buat aper.tgk mcm erra dan yusry konon secocok siap ada magazine sendiri before kahwin last2 kata TAK SERASI… biarlah ct dgn pilihan dia.Jodoh datuk K dgn x-wife dia memang x panjang bkn sbb ct.Hidup kita nier bkn kita yg tentukan walaupun ramai yg kata kita perlu merancang hidup kita..semua kuasa Allah….korg2 bising2 tanpa berfikir balik semua ini dah namanya TAKDIR…ct pun x pernah menyusahkan orang.Dan x-wife datuk K pun aku rasa x lah bersusah payah dgn Datuk K dulu.Dia pun bakal dapat haknya so nak kisah apa lg, ramai lg yg maybe berminat dgn x-wife datuk K…Tolonglah inilah di namakan DUGAAN DAN PERJALANAN HIDUP.uNTUK CT dan Datuk K semoga berbahagia hingga akhir hayat.Sbg org Islam saya dan suami mendoakn kebahagiaan anda berdua dan jgn sia2kan REZWKI yg telah Allah berikan kepada kalian..

  15. WaWa says:

    Tanggal 17 Julai 2007, lebih kurang pukul 12.30
    tghari tadi, penyanyi no1 di hati ku telah pun
    mengumumkan siapakah jejaka bertuah yang telah
    dapat menawan hatinya. SITI NURHALIZA ~
    DATUK KHALID MUHAMMAD JIWA. Tarikh
    btunang dan penikahan pada 21 Ogos 2007.
    Bersanding di KLCC pada 28 Ogos 2007. what i
    feel right now dan apa yang telah melibang libu
    kan otak pemikiran aku secukup rasa sekarang
    ni? Dalam list aku selama ini ct amat sesuai dan
    cukup padan dengan Anuar Zain. Tapi the most
    wanted bachelor dan paling banyak diperkatakan
    adalah Dr Fazley Yaacob, manusia yang
    membawa ct ke Royal Albert Hall. Anuar Zain aku
    anggap sesuai dengan ct sebab kedua mereka
    nampak cantik bebenor bila menyanyi bersama,
    sampai aku sempat mimpi lagi! Tapi orang tak
    begitu setuju sebab Anuar nampak urban,
    bbanding ct yang masih lagi nampak seperti gadis
    desa. Lepas tu muncul nama Dr Fazley. Honestly,
    Fazley nyanyianya tak lah sehebat mana semasa
    first time aku dengar suara dia di radio(lagu duet
    dengan penyanyi wanita yang aku pun tak kenal
    sangat).Time tu aku tingkatan 1. Fazley yang aku
    nampak di surat khabar time tu chubby giler! Ngan
    rambut panjang dier tu, aku terdetik dan rasa dia
    susah sket nak lama dalam industri ni. Tapi nama
    dia jadi popular bila dia dapat SPM 8 A1! Hush,
    bijak laksana sungguh dia!Dengan degree luar
    negara dan dapat P.HD sebelum umo 30 tahun,
    motivator, pengarah urusan syarikat sendiri,
    menyanyi, berlakon, anak orang kaya dan
    memacam lagi yang dibuat oleh Fazley sampai
    aku rasakan dia nie jadi Mc Perfect dan Mr. Right
    bagi semua gadis kat Malaysia nie!. Dia selalu
    nampak tenang bila berbicara dan mmg contoh
    yang sesuai sangat bagi lelaki2 di luar sana.
    Spekulasi demi spekulasi muncul dan orang ramai
    amat berharap ct ader jodoh dengan Dr Fazley.
    But now……
    …..Kalau Dr Fazley mmg ader perasaan pda ct
    selama ni, aku salahkan dia sebab lambat benor
    bertindak! Kalau takde…takpelah. Atau mgkin dia
    dah lakukannya tapi ct reject sebab hati dia dah
    terpaut pada Datuk K time tu. Atau ct ader
    perasaan pad Dr Fazley tapi Dr Fazley takde
    respond dan tak ader perasaan pada ct ,so ct
    move on dengan Datuk K.
    Menerima ct telah memilih Datuk K sebagai pilihan
    hidupnya adalah satu perkara yang perlu aku
    redhai. Tapi yang menambahkan kalut dan rasa
    tak senang aku adalah perangai manusia yang keji
    lagi kejam dengan buat fitnah ct kawin dengan
    datuk tu kerna duit, kerna title datin dan paling
    teruk CT PUNCA PENCERAIAN DATUK K!
    Woi, yang buat keje ni semua dah takde hati perut
    ker??!! Hitam sangat lah otak korang!!! check kat JAIS atau newspaper, Datuk K ngan ex wife dia cerai taklik berape haribulan? Tgk durasi masa jarak Datuk K bercerai dengan waktu dia stat mula serius ngan ct…..PIKIR LAH SINDRI!
    Ader yang kate, dulu minat ct tapi sekarang tak
    lagi sebab keputusan ct nak kawin dengan Datuk
    K. FYI, kalau itulah keputusan korang , aku rasa
    ct tak perlukan manusia atau peminat yang
    macam tu. Tak mendatang kan dosa dia pada
    Allah kerna nak berkhwin dengan duda. Tak
    kurang amal ibadah dia pun dan yang paling
    penting mak abah dia telah pun merestui…..so
    apa hak korang nak menjodohkan dia dengan
    siapa, mengatakan ct buat mistake, ct melukakan
    hati Dr Fazley padahal diorang takde ape2? ct
    manusia bodoh dan sebagainya padahal ketika ct
    buat sembahyang istikharah, memohon petunjuk
    siapakah jodoh dia yang sebenarnya, Allah s.w.t
    menerbitkan wajah Datuk K? Jadi korang nak
    salahkan ct kerna dapat petunjuk Allah dan Allah
    buat silap kerna telah menulis takdir siti nurhaliza
    taruddin akan membina kehidupan dengan khalid
    muhammad jiwa(seorang duda dan beranak 4)?
    Kalau korang masih rasa tak puas hati, cubalah
    berdoa semoga perkahwinan ct dengan datuk K
    gagal. Tapi korang rasa Allah akan bantu ke dan
    memakbulkan niat jahat korang tu padahal DIA
    lebih mengetahui segala-galanya? Hidup jodoh
    mati kita semua di tanganNya, malah DIA boleh
    menterbalik kan dunia ni sekarang jika itu yang
    DIA kehendaki…..
    Apa yang aku harap dan rayu, tolong jgn di
    tohmah lagi ct nurhaliza. Biarkanlah dia dengan
    pilihan hidupnya. Tak mendatangkan benci di hati
    ct kalau korang caci, tapi yang pasti Allah s.w.t
    membenci hambaNya yang mencaci dan
    memfitnah.
    Aku doakan sumoga pilihan ct adalah jujur dan
    tepat. Aku doakan semoga hati2 manusia di luar
    sana yang rasa susah menerima keputusan ct,
    dibukakan seluas-luasnya dan memahami dengan
    apa yang terjadi, sepertimana aku tenang dengan
    menerima pilihan Siti Nurhaliza….
    SELAMAT BERBAHAGIA SITI !!!!!

  16. Lady Jie says:

    I x pernah beli CD atau tgk konsert CT. Dgr lagu di radio ok, free. banyak lagi boleh buat dgn $$$..Tapi terbaca kat satu blog kawn lama Datuk K yang CT bukan penyebab perceraian…Ok Fine. Tapi nama CT terpalit coz org melayu anti perempuan kahwin dengan suami org or org kedua..Aku ada byk pengalaman kawan2 yang senang d bzness. Hub kawin lagi..end story akan kembali pada isteri pertama yang sama berjuang utk bjaya… Nanti bila berkahwin baru mrk mnilai yg mana kaca d berlian… untuk CT walaupn anda tak bersalah dalam hal ni, dah jodoh anda d ditentukan itu jodoh anda tapi sbg perempuan kita berhak memilih.

    Kena kuatkan semangat bila sudah berkahwin atau tersungkur di tengah jalan. Mungkin CT ni tak pernah merasa di beri perhatian atau bercinta.. mungkin dia taste lelaki matang mcm bapa so bila orang ambil berat mula terasa suka.. banyak aku tengok trend kawan2 aku yang nak lelaki tua.. kahwin dengan sebaya pening nak layan perangai budak2…

    Anyway, Tahniah dan Jaga diri..Ramai orang kat luar kutuk dan doakan yang tidak baik.. 40 orang doakan makbul tau..Doa bnyk2 untuk kebahagiaan rumahtangga yang bakal dibina. OK CT. Itu pilihan anda, sekali perahu terlajak boleh ditarik, tapi sekali membuat keputusan dan kata seumur hidup kita memegangnya..

  17. tenggiling says:

    yek.. geli aku

  18. tenggiling says:

    siti pun belum kawin ngan datuk k dah ada BUKU psl kesah cinta dia :P
    sama je.. mana ko tau awal2 ct ngan datuk K serasi plak, riela?

  19. Mz Busybody says:

    As for Siti yg dah confirm nak kahwin dgn Datuk K, I would like to say, “Whatever”!! I hope she would not ever regret this, jangan dah kahwin nanti, mnyesal pulak, we all see nowadays if a married man can divorce his wife for the first time, why can’t he do it for the second, third and fourth time? I don’t know how to labelled Siti, either this is really takdir or she is really desperate to shut up everybody’s mouth, but as we can see, she failed to do so. Cuba tengok reality, Siti dah nak dekat 30 tahun, kalau dia tak kahwin sampai umur tu, I think she’s afraid yg org akan cakap dia anak dara tua, but nowadays kan common org yg nak pilih kerjaya dulu sebelum perkahwinan? Jadi maybe kerana takut nak di label”andalusia” dia laju2 la nak kahwin. Tapi pilih2 langsat, terpilih yang duda, ada anak pulak tu, eww!! I mean, everybody hope yg dia kahwin dengan orang yang sama taraf dengan dia and sama status, if most men knows duda adalah type dia, I think mereka takkan kata ish… ish.. ish… siti… siti… coz people semua anggap dia ni akan kahwin dengan orang bujang, she looks innocent but behind her smile, dark secret is lurking, haha! What a laugh! It’s not cool when you started to do this kind of thing, people will disrespect you, your reputation, malay people care about their reputation, but as for this, TOTALLY GROSS!! I wanted to speak more, to type more, but people would say I am heartless, its takdir, but as takdir as it can be, we still can choose our own path, TANGAN KALAU TAK BERTEPUK SEBELAH TAKKAN BERBUNYI, anyway, takde beban batu digalas, galas la kuat2 sampai licin. I am starting to disrespect her and she is totally annoying. For completing my speech, I’m outta here, ciao!

  20. amoipenang says:

    sekadar renungan…
    1.orang tua2 berpesan kalau nak kawin ngan anak..kenalah tengok perangai makbapaknya dulu…abih ct nak kawin ngan bapak! so kenalah tengok perangai anak2nya dulu..
    2.kawinilah mana2 lelaki atau perempuan itu diatas 4 perkara..rupanya,hartanya,keturunannya dan agamanya..maka yang terbaik itu adalah memilih agamanya ..(harta?..ok..keturunan?..oK..rupe?..no comment..agama? wallhualam(Tuhan Maha mengetahui0..moga ct dh analysis smua tu..
    3.Janganlah kita membina kebahgiaan diatas kelukaan dan kesenggaraan orang lain..takut2 tidak termampu menanggung akibatnya…
    4.dalam perkahwinan kita memerlukan redha dari semua ibubapa,adikberadik,para sahabat dll..tetapi redha Allahlah paling utama..
    5.Renung2 kanlah…peringatan buat semua..
    acewah!! jadi ustazah lak aku..

  21. Kalau boleh says:

    Kalau lah boleh penentuan jodoh idola artis kesayangan kita, di tentukan melalui undian “AFFUNDI” hantaran sms Wow! tentunya takkan timbul komen itu dan ini, sebabnya kita all you know yang Buat Keputusan, tetapi sayang seribu sayang dalam kes terkini yang empunya badan buat keputusan akan pasangan jodohnya, itulah hakikatnya. So kita kena akurlah K.

  22. honey says:

    amoi mail kat aku gambor ank k tue yo..
    izanim76@yahoo.com

    sana sini situ sebut ct,
    rahsia dah terbongkar kini,
    k jiwa 47 pilihan dihati ct,
    bak rumah kata pergi kubur kata mari.
    kwang kwang kwang….

About mrBadak.com

I've been updating this website since 2005, making it one of the oldest humour site online. This site have served more than 1.4 million visitors and still going strong. Want to know more? Click here.

Top Commenters

    Live Tracking

    eXTReMe Tracker

    © 2005-2014 mrBadak.com